Bereiding
Verwarm de oven op 200°C
Spoel de paprika en snijd in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
Stoof de ui en look glazig in 1 el olijfolie. Kruid met paprikapoeder en voeg de paprikablokjes toe, gaar verder.
Blus de paprika's met de witte wijn en passata. Voeg laurier, harissa, azijn, suiker en zout toe. Roer goed om, dek af en laat 20 minuten stoven.
Verwijder de laurier en mix de saus fijn met een staafmixer.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
Schik de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout en plaats 20-25 minuten in de oven.
Mix mayonaise, yoghurt, knoflookteentjes en het citroensap met een staafmixer tot een gladde dressing. Plaats in de koelkast tot gebruik.
Bak ondertussen de schijfjes chorizo in een pan. Reinig de pan met een keukenpapiertje en bak 4 spiegeleitjes in weinig vetstof.
Verdeel de aardappelen over borden. Lepel de tomaten-paprikasaus overheen en schik wat gebakken chorizo bovenop.
Werk het geheel af met de yoghurtdressing, enkele takjes bladpeterselie en ten slotte het gebakken spiegelei.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.