- spiraalsnijder
Bereiding
Maak de patatti
Schil de aardappelen en draai ze in fijne spaghettislierten door middel van een spiraalsnijder.
Laat de slierten ongeveer 2 minuten koken in gezouten water tot ze hapklaar zijn. Laat ze zeker niet langer dan 2 minuten koken, want dan kunnen de slierten te slap en zacht worden.
Maak de bolognesesaus
Snipper de uien en stoof ze in wat olijfolie.
Snijd de wortelen in kleine blokjes en de champignons in schijven. Laat beide enkele minuten meestoven met de uien.
Voeg oregano, peper en zout toe aan de groenten en laat ongeveer 10 minuten garen.
Bak ondertussen het gehakt gaar in een pan met wat olijfolie en meng het daarna met de groenten.
Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Voeg indien nodig water toe om de saus aan te lengen.
Kruid de saus voldoende met peper en zout en voeg ook de laurierblaadjes toe. Laat nog zo’n 10 minuten pruttelen op een laag vuur.
Werk de patatti bolognese af met gemalen kaas.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.