Bereiding
- Dessertje, vb. een bolletje vanille-ijs met geroosterde amandelen
- Ontbijt, vb. bij een kommetje yoghurt met granola
- Diner, vb. bij een gehaktbroodje
Steriliseer je bokalen + deksel vooraf en ga secuur tewerk.
Doe de witte wijnazijn, water, suiker, citroensap en de kruiden in een pan en breng het mengsel aan de kook tot dat de suiker is opgelost.
Schil ondertussen de peren, snijd doormidden en verwijder het klokhuis. Voeg de peren toe aan de suikersiroop. Laat ze zachtjes pruttelen zodat ze ‘garen’ gedurende 5 minuten.
Schep de perenstukjes voorzichtig uit de warme vloeistof en schep ze in een bokaal. Kook de siroop verder tot hij voor de helft is ingekookt.
Snijd de citroen in schijven.
Verdeel de siroop samen met de kruiden en schijfjes citroen over de bokalen bij de stukjes peer. Sluit de potten goed af en zet ze ondersteboven. Laat de potten 10 minuten ondersteboven staan. Draai ze opnieuw om zodra de bokalen volledig afgekoeld zijn.
Bewaartijd: minstens 3 maanden
Lekker bij:
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.