Bereiding
Strijk de piepkuikens in met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout.
Leg ze in een ovenschotel en gaar in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 45 minuten. Lepel er regelmatig bakjus over.
Hak intussen de sjalotten, knoflook, rozemarijn en salie afzonderlijk fijn.
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, spoel en blancheer in licht gezouten water.
Blancheer ook de erwtjes kort in licht gezouten water.
Verhit de resterende olie in een wok en bak de aardappelblokjes knapperig. Voeg na enkele minuten de sjalot, knoflook, kruiden en erwtjes toe en laat nog doorwarmen.
Haal de piepkuikens uit de pan, giet het vet weg en blus met de gevogeltebouillon. Kook door en breng op smaak met peper en zout.
Ontbeen de piepkuikens en serveer op warme borden. Serveer er de aardappelwok langs en nappeer met de jus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.