

Pizza bianca met aardappel, aubergine en varkensworst
Een pizza bianca of 'witte pizza' is een pizza met witte saus in plaats van de klassieke tomatensaus. Maar net als de gekende pizza's kan je een pizza bianca afwerken met allerhande toppings. Deze werd afgewerkt met aardappelen, aubergine en varkensworst. Heerlijk!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Snijd de chilipeper fijn, pers de knoflook.
Bak de aardappelplakjes samen met de chili, look en oregano 5 minuten in hete olie. Kruid met peper en zout.
Snijd de aubergines in dunne plakken. Bestrijk de plakken met olijfolie, kruid met peper en zout en gril ze langs beide kanten in een grillpan of onder de ovengrill op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rol het pizzadeeg uit. Bestrijk ze met de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel er de aardappelplakjes en aubergine over.
Snijd de worsten in stukken van 1 cm en verdeel ze over de pizza. Bestrooi met de kaas. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.
Werk de pizza’s af met de zuring en druppel er nog wat extra olijfolie over. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.