Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes.
Rol het deeg open en leg ze op bakpapier beklede bakplaten.
Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de paprika, ras el hanout en de pijnboompitten toe en roerbak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met de munt, peper en zout.
Meng de harissa onder de hummus en bestrijk hiermee de deegbodems. Verdeel het gehakt over de hummus.
Zet de pizza’s 15 minuten in de oven tot de bodem mooi krokant is.
Snijd de kerstomaten in partjes. Hak de koriander en chilipeper fijn.
Snipper de ui en pers de knoflook. Meng deze samen met een scheutje olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
Schep de salsa op de warme pizza’s en werk af met extra munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.