Bereiding
Bereid de saus
Snipper de ui fijn en pers de look.
Verwarm in een sauspan een scheutje olijfolie. Voeg de fijngehakte ui, look en de tomatenpuree toe. Laat even fruiten.
Voeg het gehakt toe en bak het aan. Voeg de komijn, paprikapoeder, oregano en een beetje citroensap toe.
Voeg ten slotte de passata toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Kruid af met peper en zout.
Voorbereidingen
Snijd de paprika in reepjes en de sjalot in plakjes. Snijd de courgette in reepjes met een dunschiller.
Maak de pizza
Verwarm de oven voor op 250°C.
Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met wat olijfolie en prik enkele gaatjes in het deeg met een vork.
Verdeel een dun laagje van de saus op het deeg. Beleg verder met courgette, paprika en sjalot. Garneer met de oregano en kaas.
Bak de pizza’s 12 minuten in de oven op 250°C.
Serveer warm en werk af met rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.