Bereiding
Snijd de mozzarella, tomaatjes en salami in kleine stukjes.
Spoel en snijd de snijbiet fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de aubergines in 5 minuten goudbruin. Voeg er de knoflook en snijbiet aan toe. Bak nog eens 3 minuten.
Voeg nu de tomaatjes, salami en pijnboompitten toe. Kruid met peper, zout en oregano. Meng alles goed onder elkaar en zet aan de kant.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Snijd het deeg in kleine rondjes, gebruik ev een waterglas. Draai het glas om en druk zo rondjes uit het deeg.
Leg een stukje mozzarella en een beetje van de groenten op het deeg. Vouw het deeg om de vulling heen en rol het tot een balletje. Zorg ervoor dat de vulling goed bedekt is en dat het deeg goed sluit.
Leg de pizzaballetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de bolletjes lichtjes met olijfolie en bestrooi met een beetje zout.
Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de pizzabroodjes uit de oven en serveer met een sausje naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.