Bereiding
Schil de asperges, snijd in kleine stukken en gaar ze in de kippenbouillon. Mix het geheel en haal het door een fijne zeef. Laat daarna afkoelen in de frigo. Eenmaal afgekoeld, voeg de room toe en kruid af met zwarte peper, zout en het limoensap. Serveer ijskoud!
Kruid het vel van de filets met zout en zwarte peper. Rol ze op zodat het vel zich aan de binnenkant bevindt.
Toast en hak de hazelnoten.
Neem daarna een geperforeerde ovenplaat en leg hierop de zeesla. Plaats de pladijsrolletjes op de zeesla en stoom 3 à 4 minuten op 100°. Haal ze uit de stoomoven en dop de bovenkant in de getoaste hazelnoten.
Neem het toastbrood en rol dit plat met een deegrol. Snijd het brood in rechthoeken van 3 cm op 10 cm. Bak ze krokant in een anti-kleefpan met wat olijfolie.
Neem de plattekaas en kruid deze af met zout, zwarte peper en zeste van limoen. Schil de komkommer en snijd in fijne banden met behulp van een mandoline. Snijd ze nadien in rechthoeken van 2 cm op 8 cm. Rol ze op tot mooie rolletjes.
Blancheer de doperwten kort in kokend gezouten water en koel daarna onmiddellijk af in ijswater.
Smeer de toast in met de plattekaas en schik de verschillende groenten erbovenop. Werk af met bieslook en munt.
Recept Kenny Bernaerts
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.