

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de aardappelen en boen ze schoon.
Neem 2 houten lepels en klem er een aardappel tussen, snijd om de 3 mm inkepingen in de aardappel. Dankzij de lepels snijd je enkel ¾ van de aardappel in en laat je het onderste deel de aardappel samenhouden.
Leg de aardappelen op ovenschaal en leg op elke aardappel een klontje boter. Kruid met peper en zout en zet de schotel gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de boontjes schoon en kook ze in kokend water gaar met een snuifje zout.
Maak de salsa verde. Hak de peterselie, munt, basilicum en knoflook grof en doe ze in een kleine blender. Voeg er daarna de mosterd, kappertjes en citroensap aan toe en kruid met peper en zout.
Schenk er in een straaltje olijfolie bij tot een smeuïge massa.
Bak de pladijzen aan beide kanten goudbruin in boter en olijfolie, kruid met peper en zout.
Serveer de pladijs met de hasselback aardappelen en de fijne boontjes, lepel er wat van de salsa verde op en serveer met ev wat extra verse kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.