Bereiding
Vraag aan de visboer om de pladijs te fileren zonder vel, maar laat er de lekkere zijvinnen aan.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes. Leg de pladijsfilets open met de ‘velkant’ naar onderen en kerf de bovenzijde in met een fijn mesje. Steek in elk gaatje een klein stuk ansjovis. Laat de pladijsfilets zo een uurtje rusten in de koeling.
Snijd de tomaten in stukken en de sjalot in ringen. Voeg de rode wijnazijn, mosterd, mosterdzaadjes, olijfolie, peper en zout toe. Laat ongeveer een halfuurtje in de koeling marineren.
Haal de pladijs uit de koeling en giet er een flinke scheut olijfolie op. Kruid af met zwarte peper. Plaats 4 minuten in een oven op 120°C. De pladijs hoort glazig en niet volledig gaar te zijn.
Leg de vis op een bord, lepel er de gemarineerde tomaten op en werk af met de fijne kruiden en wat mosterdzaadjes
Recept Maarten Bouckaert
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.