Bereiding
Komkommersalade
Neem een kom en iets om mee te stampen. Doe de look, chilipeper en suiker in de hakmolen en meng tot een gladde massa. Breng in een pan ruim water met 1 theelepel bicarbonaat aan de kook en blancheer hierin de prinsessenbonen gedurende 1 minuut (ze moeten knapperig zijn). Laat ze schrikken in ijswater. Stamp nadien de prinsessenboontjes grof. Voeg vervolgens de komkommer, ui en pindanoten toe en stamp verder tot een grof mengsel. Werk af met limoensap en de vissaus.
Pladijs
Wentel de pladijsfilets in de tarwebloem. Klop het ei los en haal de vis door het ei en vervolgens door de polentabloem. Frituur op 180°C tot de filet bovendrijft.
Afwerking
Dresseer de salade bovenop de visfilet, werk af met wat extra koriander en wat fijngehakte pindanoten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.