Bereiding
Caponata
Schil de paprika’s en verwijder de zaadjes, pel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten in kleine blokjes.
Stoof de fijngesneden sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de groenten, tijm en laurier toe. Besprenkel met rode wijnazijn. Kruid met peper en zout. Stoof gaar onder deksel.
Tapenade
Mix de olijven met de ansjovis en basilicum tot een smeuïge massa.
Laat een grote klont boter lichtbruin worden in de pan. Bak de pladijzen op de gekleurde velkant gedurende 2-3 minuten, draai om en laat nog 1 minuut bakken.
Leg de pladijs op het bord en schik er de caponata op. Maak per bord 3 quenelles met de olijventapenade. Werk af met basilicumblaadjes en appelkappertjes. Lekker met gegrild stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.