Bereiding
Boen de krieltjes schoon en stoom ze gaar.
Bak het gesnipperde sjalotje glazig in boter. Voeg de spinazie in delen toe en laat lichtjes slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Meng het water met de witte wijn en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat inkoken tot sausdikte. Neem van het vuur en roer er de room, fijngesneden augurken, kappertjes en peterselie door. Los 1 tl maïszetmeel op in een scheutje water en roer door de saus. Laat nog even indikken.
Snijd de harde onderkant van de asperges weg, bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin en beetgaar in een grillpan. Hou de asperges warm.
Kruid de pladijzen met peper en zout en wentel ze door het maïszetmeel. Bak ze in hete boter goudbruin en gaar.
Halveer de krieltjes. Verdeel de spinazie, asperges en krieltjes over de borden. Leg er telkens een pladijsfilet op en werk af met een lepel warme tartaarsaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.