

Bereiding
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zaden en pitten samen met het currypoeder en een snufje zout, tot ze goudbruin en geurig zijn.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Gebruik een dunschiller om lange slierten van de courgettes te maken. Meng de courgetteslierten in een kom met olijfolie, knoflook, citroensap, zout en peper. Laat ze even marineren terwijl je de andere gerechten bereidt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel en halveer de radijzen, laat nog een stukje van het loof aan de radijzen.
Leg de gehalveerde radijsjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 12 minuten.
Bestrooi de pladijsfilets aan beide kanten met zout en peper, en bestuif ze lichtjes met bloem. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de pladijsfilets aan elke kant ongeveer 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets.
Verdeel de gebakken pladijsfilets, radijsjes uit de oven en gemarineerde courgetteslierten en in curry gebakken zonnebloempitten over vier borden en werk af met enkele blaadjes bladpeterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.