Bereiding
Maak een sausje van het limoensap, 1 el rijstazijn, de sojasaus en sesamolie. Zet apart.
Kook de sugarsnaps gaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Maak met een dunschiller lange plakjes van de komkommer. Maak met een spiralizer slierten van de wortelen. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst daarna afkoelen en breng daarna op smaak met de resterende rijstazijn, de suiker en een snuifje zout. Schep goed om.
Snijd de kipfilet in de breedte in dunne plakken. Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de panko. Bak de stukken in hete olie goudbruin.
Schep de rijst in de kommen. Verdeel er de krokante kip, sugar snaps, komkommer, wortel en radijsjes er over.
Bedruppel met het sausje en werk af met de sesamzaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.