Bereiding
Pompoenspread maken
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Schil de butternut, snijd in de helft, verwijder de pitten en de draadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Verdeel de stukken pompoen over de bakplaat. Laat de kokosolie smelten en bestrijk de pompoen ermee. Bak de pompoen gaar in de oven gedurende ca. 30 min, tot het vruchtvlees zacht is.
Mix het vruchtvlees in de keukenrobot tot een crème-achtige structuur.
Zet een steelpannetje op het vuur met de pompoenpuree en giet er het appelsap, de honing, de suiker en het citroensap bij. Meng er alle kruiden onder en roer tot alles goed gemengd is. Laat zo’n 20 à 30 min sudderen op een zacht vuurtje.
Laat goed afkoelen en bewaar in een glazen gesteriliseerde pot. Deze kan je tot 2 weken bewaren in de koelkast.
Bij het serveren werk je de spread af met pompoenpitten, maanzaad, hazelnoten en koriander.
Naanbrood
10 à 12 stuks
Lepel de yoghurt en het zout bij de zelfrijzende bloem. Kneed tot een zacht deeg. Indien het deeg te plakkerig is, voeg je nog wat bloem toe.
Zet een grillpan op een middelhoog vuur met wat olie. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ca. ½ cm dikte. Bak elk deel naan in de grillpan gedurende 2 à 3 min. per kant, tot het goudbruin gebakken is.
Serveer de naan met kruidenolie, bestrooi met grof zeezout en geef er de pompoenspread bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.