Ingrediënten
Voor ca. 20 popovers:
Voor de compote van appel en peer:
- bakvormpjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C en vet de bakvormpjes in met een beetje boter. Voeg de melk en de boter samen in een pannetje en verwarm ze op een zacht vuur tot max. 45°C. Haal van het vuur en zet apart.
Neem een mengkom en zeef hierin de bloem. Voeg het bakpoeder, zout en de peper toe. Mix in een andere mengkom de eieren gedurende enkele minuten tot een mooie gele schuimige massa.
Giet de melk in een straaltje bij de eieren terwijl je op een lagere stand blijft mixen. Voeg nu ook lepel per lepel de bloemmengeling toe en mix nog een minuut verder.
Verwarm in tussentijd de vormpjes in de oven gedurende een 3-tal minuutjes. Haal ze uit de oven en vul ze voor 2/3de met de mengeling. Sprenkel er een beetje zaadjes over. Verlaag nu de temperatuur van de oven tot 200°C en bak de popovers af gedurende 30 tot 45 minuten.
Maak ondertussen de compote:
Schil de appels en de peren en snijd ze in brunoise (kleine blokjes). Snijd ook de abrikozen in brunoise. Doe alles samen in een steelpannetje en voeg het water, de steranijs en de kaneelstok toe. Snijd de vanillestok in de lengte in 2 en voeg toe. Neem een vel bakpapier en knip er een rondje uit ter grootte van het steelpannetje. Dek het geheel ermee af. Laat het fruit zacht worden op een zacht vuurtje. Controleer regelmatig en roer om. Voeg indien nodig een beetje vocht toe.
Haal de popovers uit de oven en serveer ze met de lauwwarme compote.
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.
Partner
MET STEUN VAN DE
EUROPESE UNIE