Bereiding
Stort de bloem op een werkblad en maak er in het midden een kuiltje in. Giet er de olijfolie in en voeg het zout en de suiker toe. Meng dit even door met je vingers.
Los de verse gist op in het water en giet het mengsel bij de bloem. Kneed tot een glad deeg.
Vorm een bol van het deeg, leg het in een ingevette kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.
Snijd 15 kleine blokjes uit de kaas Flandrien, alsook uit de kruidenkaas.
Kneed het deeg even door en verdeel het in 30 porties. Rol elke portie tot een balletje, duw er een blokje kaas in en rol verder tot het balletje volledig dicht is. Doe dit met elke portie deeg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak een basis door op een met bakpapier beklede bakplaat 7 balletjes op een lijn te plaatsen, dicht tegen elkaar.
Maak er dan een laagje/lijn boven van 6 balletjes, vervolgens een van 5 balletjes… tot je eindigt met 1 balletje bovenaan.
Maak met de 2 resterende balletjes een stam onderaan.
Bestrijk de balletjes met gesmolten boter, verdeel er de kerstomaatjes over en bestrooi met de kruiden.
Plaats 20 à 25 minuten in de oven tot de kerstboom goudbruin is.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.