Bereiding
Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes aan. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Voeg de tomatenpuree en de geperste knoflook toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken.
Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze toe aan het gehakt samen met de oregano. Kruid naar eigen smaak met peper & zout en eventueel tabasco.
Snijd 3 lente-uitjes in fijne ringen en 8 kerstomaatjes in 4.
Leg 4 tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de tortilla met een sneetje kaas. Schep daar bovenop het gehaktmengsel. Druk een beetje aan zodat het wat compact wordt.
Leg terug met een sneetje kaas en strooi er de lente-ui en kerstomaat op. Plooi de tortilla dicht.
Maak de salade
Snijd de kerstomaatjes doormidden en de lente-uitjes in fijne ringen. Snijd de komkommer en radijsjes in fijne plakjes.
Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Pel de knoflook en hak fijn.
Meng de kerstomaatjes met komkommer, lente-uitjes, radijsjes, rode ui, knoflook en muntblaadjes.
Klop de olijfolie samen met citroensap stevig op in een apart kommetje. Kruid met peper en zout en verdeel over de salade.
Plaats de tortilla's in de oven en laat 10 minuten garen op 180°C tot de kaas gesmolten is.
Serveer met de tortilla met het fris slaatje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.