Vers gebakken uit de oven staat de quiche met asperges, tomaten en gerookte paling te blinken op tafel. Er werd al een stukje aangesneden en op een bordje gepresenteerd. Roze linnen servet en waterkaraf zorgen voor de sfeer in de foto.

Quiche met asperges, tomaten en gerookte paling

Met quiche kan je eindeloos variëren. In de lente is deze versie met asperges, gerookte paling, dragon en tomaatjes onze favoriet.

Hoofdgerecht

60 min

Eenvoudig

Personen 4

Ingrediënten

9 ingrediënten geselecteerd

Order via

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Breek de harde uiteinden van de asperges. Schil en kook de asperges in gezouten water beetgaar. Giet af en laat de asperges uitlekken op keukenrol.

Leg het deeg met bakpapier in een ronde taartvorm. Druk de rand aan en snijd het teveel aan deeg af.

Klop de eieren los samen met de room. Kruid het eimengsel met peper en zout. Pluk en hak de dragon fijn en voeg aan het mengsel toe.  

Spoel en halveer de tomaatjes. Scheur de paling in kleinere stukken.

Schik de asperges in de taartvorm.

Giet het mengsel over de asperges en verdeel de paling samen met de tomaatjes over het geheel. Bak het geheel 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Serveer met een slaatje.