Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het gehakt in een pan rul in 1 el olijfolie, kruid met peper, zout en cayennepeper.
Leg het kruimeldeeg in een ingevette quichevorm, vouw de randen een beetje naar binnen en strooi op het randje de sesamzaadjes, druk ze iets dieper in het deeg.
Leg een vel bakpapier op het kruimeldeeg en leg hier bakparels of bakbonen op. Bak de quichebodem gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Blancheer ondertussen de boontjes 4 minuten in kokend gezouten water.
Halveer de kerstomaten en snijd de rode ui in fijne ringen.
Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Haal de quichebodem uit de oven, laat de oven wel aan. Verwijder de bakparels en het bakpapier, laat het deeg even aan de lucht drogen.
Leg op de quichebodem een laagje gehakt met hierop de boontjes en kerstomaten.
Verkruimel er de helft van het geitenkaasje over en giet er het eimengsel op.
Plaats gedurende 30 minuten terug in de oven.
Haal de quiche uit de oven, werk af met de rode ui ringen, waterkers en de rest van de verkruimelde geitenkaas.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.