Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter een bakvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.
Prik er met een vork gaatjes in.
Bedek de deegbodem met bakpapier, stort er bakbonen of bakparels op en bak het deeg 20 minuten blind in de oven. Bekijk zeker onze video met stap-voor-stap instructies om het deeg blind te bakken.
Snijd de uien in ringen. Bak de ui in boter glazig. Voeg de druiven, azijn en suiker toe en schep om.
Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 5 minuten stoven.
Snijd het witloof in lengte door en bak ze in boter goudbruin en gaar.
Schep de rode ui met de druiven op de voorgebakken bodem.
Klop de eieren los met de ricotta en kruid met peper en zout. Giet dit over de druiven en ui.
Verdeel er nu het witloof over en verkruimel er de kaas over. Bestrooi met de tijmblaadjes en plaats 45 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.