Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de harde onderkant van het witloof en snijd ze in vieren. Snijd de peren in reepjes.
Klop de eieren los met de room en de helft van de geitenkaas. Kruid met peper en zout.
Leg het kruimeldeeg in een quichevorm (diameter 26 cm) en prik gaatjes in de bodem met een vork. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en daarop bakparels. Bak het deeg blind voor 10 minuten in de oven.
Haal de quichebodem uit de oven. Verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier. Laat even aan de lucht drogen.
Verdeel het witloof en de peer over de bodem. Scheur de gedroogde ham in stukken en leg op het witloof en de peren. Giet er het eiermengsel op en verkruimel er de rest van de geitenkaas over.
Zet de quiche in de oven voor ongeveer 35-40 minuten. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie als de ham te donker kleurt tijdens het bakken.
Laat de quiche 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.