- ovenschoteltje
- bakpapier en bakknikkers
Bereiding
Taartbodem
Bekleed 4 ovenschotels met bladerdeeg. Leg er bakpapier in en daarna bakknikkers. Bak de taartbodems 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Verwijder de bakknikkers en het bakpapier. Laat aan de lucht drogen, om het overtollige vocht te verwijderen.
Spinazie
Fruit de sjalot en het knoflook in boter. Voeg de spinazie toe en roerbak kort. Voeg de gesnipperde munt en de citroenrasp toe. Kruid met peper en zout.
Eieren-room-geitenkaas
Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout. Verbrokkel de kaas en houd apart.
Steenbolk-spinazietaartje
Verdeel de spinazie over de taartjes en leg daarop de steenbolkfilets. Giet het losgeklopte ei-room mengsel erover. Bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Mosterdvinaigrette
Meng de mosterd, suiker, citroensap en maïsolie en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Leg de taartjes op het bord. Schik de gemengde sla met ringen van rode ajuin ernaast en besprenkel met de vinaigrette.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.