Quiche van tortilla met pittig gehakt, tomaat en maïs
Deze quiche is niet alleen origineel, maar ook superlekker! Deze keer nemen we een tortillawrap als bodem in plaats van blader- of kruimeldeeg, gecombineerd met pittig gehakt, tomaat en maïs voor een smaakvolle twist. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd die je zeker zal verrassen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg in 4 individuele (ingevette) ovenschaaltjes een wrap.
Snipper de lente-ui, met het grootste deel van het groen en de knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een pan en fruit het gehakt aan. Voeg de kruiden (chili-, koriander- en komijnpoeder, kaneel, peper en zout) toe en daarna de lente-ui en maïsblokjes.
Verdeel het gebakken gehakt over de 4 tortilla’s.
Klop de eieren los met de room en kruid met wat peper en zout. Giet het eimengsel over het gehakt.
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de schoteltjes, strooi er de geraspte kaas over en zet gedurende 25 minuten in de oven.
Strooi er net voor het serveren nog wat lente-ui over. Serveer met wat extra sla en tomaat.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.