Bereiding
Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn.
Halveer de peultjes in de lengte. Snipper of rasp de gember.
Snijd de puntpaprika in ringen en snijd de courgette met een spiraalsnijder of mandoline tot lintjes.
Verhit arachideolie en sesamolie fruit er de gember en chili in. Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en voeg dan de kipfilet toe, laat 10 minuten zachtjes koken onder deksel.
Prik een gaatje in de eieren en kook ze zacht in 5 minuten. Laat ze afkoelen in koud water.
Haal de kipfilet uit de bouillon en pluk het kippenvlees tot draadjes.
Tip: gebruik twee vorken of gebruik de K-haak in een keukenrobot.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
Voeg de peultjes, paprika en spinazie toe aan de soep en laat 4 à 5 minuten garen.
Blancheer de courgettini apart in wat gezouten water gedurende 2-3 minuten, beetgaar.
Breng de soep op smaak met limoensap en vissaus. Snijd de lente-uitjes in ringen.
Verdeel de soep over de borden en werk af met de courgettini, gekookte eieren, kippenvlees, sesamzaadjes, lente-uitjes en wat koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.