Ravioli met schorseneren en geflambeerde boschampignons
Zo heb je schorseneren nog nooit gegeten! Deze ravioli met schorseneren en geflambeerde champignons is het perfecte recept voor tijdens de feestdagen.
Tip: draag keukenhandschoenen tijdens het schoonmaken van de schorseneren. Zo voorkom je kleverige handen.
Bereiding
Leng een liter water aan met het citroensap. Schil de schorseneren en snij ze in stukken van 4 cm. Leg ze meteen in het citroenwater.
Kook de schorseneren in de melk met het bouquet garni gaar.
Bak intussen de champignons in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Blus met de cognac en flambeer. Hou warm.
Giet de schorseneren af en bewaar het kookvocht.
Maak een roux met de boter en de bloem. Giet er 1 liter van het kookvocht van de schorseneren bij en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de schorseneren en de peterselie onder.
Kook de ravioli gaar zoals vermeld op de verpakking.
Verdeel de ravioli mooi over de borden, schep er de schorseneren en de champignons op en werk af met een extra takje peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.