Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook.
Rasp de kaas.
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg het kippengehakt er bij en roerbak goudbruin.
Meng de geraspte kaas en ricotta onder het kippengehakt en kruid bij met peper en zout.
Snijd de courgettes met een dunschiller of mandoline in heel lange dunne plakken.
Leg 3 plakjes courgette in stervorm over elkaar.
Kruid de plakjes courgette met peper en zout. Leg in het midden van de ster 2 eetlepels van de kippengehaktmengeling. Vouw eerst beide zijden van de onderste plak courgette over de vulling, dan de volgende plak en eindig met de bovenstel plak courgette. Zo verkrijg je een pakketje met de vulling verstopt in de plakjes courgette.
Verwarm de oven voor op 185°C
Meng de passata met 1 eetlepel olijfolie, oregano en peper en zout en giet in een ovenschaal.
Leg de pakjes courgette op de tomatensaus. Besprenkel met olijfolie en peper en zout.
Zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25 minuten.
Kook de pasta beetgaar.
Garneer de ovenschotel met verse oregano en serveer met de pasta.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.