Ingrediënten
Voor de cupcakes:
Voor de frosting:
Voor de afwerking:
- spuitzak
- papieren muffinvorm
Bereiding
Tip: Zorg dat alle ingrediënten voor het deeg te maken op kamertemperatuur zijn, anders riskeer je dat het beslag gaat schiften.
Maak het beslag
Doe de boter in een kom en mix smeuïg. Voeg de suiker toe en mix romig.
Voeg nu de eieren en het vanille-extract toe en mix op een lage stand.
Zeef de bloem en het cacaopoeder bij het deeg. Doe wat rode kleurstof en het bicarbonaat erbij en roer goed door. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe.
Schep het beslag in een muffinvorm met cupcakepapiertjes in. Voorzie 1 lepel van een ijsschepper per cupcake.
Bak de cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C en bak een 25-tal minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de frosting
Meng alle ingrediënten voor de frosting in een kom.
Doe de frosting in een spuitzak en leg in de koelkast
Afwerking
Zorg ervoor dat de cupcakes volledig zijn afgekoeld.
Neem de frosting en decoreer hiermee de afgekoelde cupcakes. Werk af met enkele fijngehakte rode smarties.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.