Bereiding
Laat vlees op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de pesto.
Hak de rucola grof. Doe deze in een blender samen met de oude kaas, knoflook, zonnebloempitten en de olijfolie.
Mix fijn en voeg nog olijfolie toe, tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en zout.
Geen blender in huis? Je kan hiervoor ook een soepmixer en maatbeker gebruiken.
Dep het vlees goed droog.
Maak een mengeling van olie en boter. Voeg de tijm en look toe en borstel het vlees aan beide kanten in.
Laat de bbq of grillpan goed heet worden. Bak de steak gedurende 4 minuten aan beide kanten. Wil je een meer doorbakken stukje vlees, laat dan iets langer op de grill of bbq liggen.
Haal het vlees van de bbq of grillpan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Breng het vlees indien gewenst verder op smaak met grof zout. Serveer met de rucolapesto.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.