Rijsttaart met slagroom,
banaan en gezouten karamel
Deze rijsttaart met slagroom, banaan en gezouten karamel is een upgrade op de klassieke favoriet. Wat deze taart een 2.0-versie maakt? De heerlijke topping die niemand kan weerstaan! Een verrassend lekkere heruitvinding van een geliefde klassieker.
Ingrediënten
Voor de rijsttaart
Voor de banketbakkersroom
Voor de topping
- taartvorm, dia 27 cm
Bereiding
Maak eerst de rijstvulling.
Breng de melk met de rijst, suiker en vanillesuiker tot tegen het kookpunt aan. Laat 30 minuten zachtjes garen, roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te voorkomen.
Breng voor de banketbakkersroom in een steelpannetje de melk aan de kook.
Klop in een kommetje de eidooiers met de suiker tot een wit schuimige massa.
Los de maïzena op in en beetje water. Voeg de melk en de opgeloste maïzena bij het wit schuimig eimengsel, giet alles terug in het steelpannetje en roer tot een mooi gebonden saus. Voeg deze banketbakkersroom bij de rijstvulling en voeg het ei toe. Roer goed.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet de taartvorm in en rol het deeg erin uit. Vouw de randen wat naar binnen.
Giet de vulling in de taartbodem en bak de taart in 30 à 35 minuten gaar.
Maak ondertussen de karamel, smelt de boter met de bruine suiker op een zacht vuurtje.
Laat 4 minuten op een zacht vuurtje karamelliseren, voeg dan de room, vanille en het zout toe.
Schenk in een kannetje en laat volledig afkoelen in de koelkast.
Haal de taart uit de oven een laat afkoelen op een rooster.
Snijd de bananen in plakjes. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de slagroom over de taart, leg er plakjes banaan op en werk af met de gezouten karamel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.