Bereiding
Pel de knoflook en plet samen met een snuifje zout tot een papje in de vijzel. Voeg er de geroosterde hazelnoten, rucola en geraspte kaas aan toe. Stamp alles met ronddraaiende bewegingen tot een pasta. Giet en meng er de olijfolie voorzichtig onder.
Blancheer de erwtjes en asperges drie minuten. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de rijst twee minuten. Giet er vervolgens beetje bij beetje en al roerend de groentebouillon bij, wacht telkens even tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
Zorg ervoor dat de rijst smeuïg is. Kruid met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en roer er de boter onder. Roer er nu ook de geraspte kaas onder en tot slot de pesto.
Werk af met de groenten, geroosterde hazelnootjes en rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.