Bereiding
Verwarm de oven voor op 100°C.
Leg de helft van de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 40 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
Snijd de sjalot en het witloof fijn. Bak de sjalot met de geperste look glazig in boter.
Snijd de resterende ham in kleine reepjes en voeg bij de sjalot. Roerbak 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak nog eens 2 minuten. Schep er de tijmblaadjes en witloof onder.
Blus met witte wijn en laat de alcohol verdampen. Schenk er een scheut bouillon bij en roer tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is.
Boen de champignons schoon en bak in boter goudbruin. Voeg de peterselie toe en kruid met peper.
Schep onder de risotto. Voeg de Parmezaanse kaas en een klontje boter toe en roer voorzichtig onder elkaar.
Schep de risotto op de borden, verdeel er de champignons over en werk af met de krokant gebakken ham.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.