Bereiding
Bak de poonfilets aan in een hete pan, gekruid met peper en zout.
Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Giet af en spaar de bouillon.
Pureer de aardappelen en werk op met het kookvocht tot een lopende massa. Werk af met fijngesnipperde sjalot.
Schil en was de verschillende groenten.
Snijd fijne plakjes van de groenten en frituur op 150°C, tot ze goudbruin en krokant zijn. Werk af met grof zout.
Schil de zilveruitjes. Snijd 1 uitje in vier, laat koken tot het gaar is en besprenkel met olie.
Stoof de overige uitjes aan in boter op een laag vuur. Voeg peper, zout en suiker toe en laat gaar stoven onder deksel.
Trek een streep van bouillonaardappel in het midden van het bord.
Leg de gebakken rode poon op de aardappel. Schik de chips van groenten op de vis.
Plaats de gemarineerde en gestoofde zilveruitjes rond de vis en werk af met wat groene kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.