Bereiding
Mix in een blender of keukenrobot de peterselie fijn met het basilicum, de munt, knoflook en de gehakte ansjovis. Voeg de kappertjes, het citroensap, 6 eetlepels olijfolie en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet op een koele plaats.
Boen de krieltjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Blancheer de prinsessenboontjes kort in kokend gezouten water en spoel onder koud stromend water.
Dep de rog droog en bak in voldoende boter aan elke kant gedurende 3-tal minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat nog 2 minuten verder bakken.
Bak in een andere pan ondertussen de krieltjes in wat boter. Verdeel de boontjes en krieltjes over borden. Leg er de rog bij en werk af met de salsa verde en eventueel enkele grotere appelkappertjes.
Recept Ilse D'hooge
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.