Bereiding
Venkel
Maak de venkel schoon en bewaar wat van het venkelgroen. Snijd elke venkel in plakken van 1 cm dik. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout.
Gril de venkel langs beide kanten in een grillpan tot hij mooi kleurt. Schik de venkelplakken naast elkaar op een ovenschotel.
Kaascrumble
Meng de panko (broodkruim) met de Parmezaanse kaas, geraspte limoenschil, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout.
Strooi de crumble over de venkelplakken, besprenkel met olijfolie en gaar nog even verder in de oven. Strooi er op het laatst de gehakte dille over.
Rog
Smelt de boter met 3 el gehakte dragon in de pan. Bak er de rog langs beide kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de rog over de borden, serveer met de geroosterde venkel en plukjes waterkers. Versier met een takje venkelgroen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.