Rogvleugel met caponata
Rog en caponata zijn een match made in heaven. Met deze ingrediënten maak je een heerlijk Siciliaans gerechtje met Belgische inslag. Ook dit recept kan je perfect inzetten als hapje bij het aperitief. Serveer de caponata in dat geval in een klein glaasje en leg er een stukje rog bovenop.
Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er een koffielepel zout over. Laat een half uurtje staan en spoel met water. Dep droog. Snijd de courgette, selder en wortel in kleinere blokjes. Snijd de rode ui in ringen.
Bak eerst de aubergineblokjes in ruim olijfolie tot ze krokant gebakken zijn. Voeg dan de rest van de gesneden groenten toe en roerbak gedurende 10 minuten. Snijd de ansjovis fijn en voeg toe aan de groenten. Voeg vervolgens ook de olijven, rozijnen, kappertjes, azijn, suiker en de tomatenblokjes toe. Laat het mengsel gedurende 10 minuten onder het deksel sudderen. Breng verder op smaak met peper en zout.
Dep de rog droog en bak in ruim olijfolie en boter in een grote pan. Indien de pan niet groot genoeg is bak je best in verschillende keren. Houd de reeds gebakken rog warm in een matig warme oven van 150°C.
Verdeel de vis over de borden. Blus het aanbaksel in de pan met citroensap en lepel over de rog. Serveer met de caponata.
Tip: Lekker met brood, gebakken aardappel of pasta.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.