

Bereiding
Voorbereiding:
Snijd de harde onderkant van de asperges weg en blancheer ze 3 minuten in kokend water met weinig zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd de Berloumi in plakjes en dip hem droog met keukenpapier. Halveer de asperges. Neem telkens een plakje Berloumi, twee gehalveerde asperges en een takje rozemarijn en rol er een plakje spek rond.
Op de BBQ:
Besmeer de rolletjes met olijfolie en leg ze 5 à 8 minuten op de barbecue. Keer regelmatig om.
Maak ondertussen de pesto:
Doe de peterselie, look, geroosterde pijnboompitten en het sap van de halve citroen in een blender. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Mix tot een gladde pesto.
Serveer deze pesto bij de aspergerolletjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.