Bereiding
Was en hak de prei in gelijke stukken van 3 cm. Stoof lichtjes aan gedurende 5 minuten in water, boter met een beetje zout en peper.
Fileer de vis, rol hem mooi op en kruid met peper en zout. Stoom 5 minuutjes in een stoompan.
Maak een klassieke wittewijnsaus: stoof een sjalotje aan in boter, voeg witte wijn toe en laat inkoken tot in de helft. Voeg 100 gram kouder boter toe en klop op tot een gladde saus.
Schil, was en blancheer de aardappelen in gezouten water. Snijd ze in blokjes en warm ze nadien op in de wittewijnsaus.
Voeg de platte peterselie toe aan de maïsolie en mix fijn in de blender tot een gladde massa. Passeer het geheel door een fijne zeef.
Leg 3 tongrolletjes op een rij. Leg een preistukje op elk rolletje. Strooi de aardappelblokjes er op en er rond. Voeg met een lepeltje enkele druppeltjes wittewijnsaus en peterselieolie toe. Snijd de radijsjes in een mooie slinger en drapeer over de aardappelblokjes. Smuk op naar smaak met verse kruiden en bloemen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.