Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Hol de pompoen uit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Pel de sjalot en de knoflook, snijd de sjalot fijn en pers de look.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soepketel en voeg hier de sjalot, pompoen en knoflook aan toe. Stoof zo’n 5 minuten, maar zorg dat de groenten niet bruin beginnen te kleuren.
Voeg nu de aardappelen, kippenbouillon, de tijm en het laurierblad toe aan de soepketel. Kruid af met peper en zout en breng aan de kook. Wanneer de soep kookt, verlaag je het vuur en laat het nog zo’n 30 minuten verder pruttelen.
Neem een pan met antikleeflaag en verwarm op middelhoog vuur. Wanneer de pan voldoende warm is, bak je de chorizo aan beide kanten zo krokant mogelijk.
Laat afkoelen en uitlekken. Wanneer de chorizo opgedroogd is, breek je het in kleinere stukjes en verpulver je ook enkele stukjes.
Haal het blaadje laurier en de tijm uit de soep en mix deze helemaal fijn. Serveer in soepkommetjes en werk af met stukjes chorizo en eventueel wat zure room.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.