Bereiding
Maak de dressing
Meng de mayonaise met de yoghurt en mierikswortel. Kruid met peper en zout en zet koel.
Maak de rosbief
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de rosbief met peper en zout. Schroei het vlees rondom bruin in hete boter. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Hak de pistache noten en pijnboompitten fijn en meng er de peterselie, munt en het paneermeel onder. Wrijf het vlees lichtjes in met honing en verdeel er de notenmengeling over.
Beboter een ovenschaal en leg er de rosbief in. Zet 30 à 35 minuten in de oven. Haal uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Maak de bonensalade
Snipper de sjalot. Bak de krieltjes met de sjalot in boter goudbruin.
Blancheer de tuinbonen 5 minuten in gezouten water. Giet af en verwijder de vliesjes.
Snijd de komkommer, eventueel met een mandoline, in dunne plakjes. Doe alle krieltjes, tuinbonen, komkommer en waterkers in een kom, bedruppel met het citroensap, giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.
Snijd de rosbief in mooie plakjes. Geef er de bonensalade en mierikswortelsaus bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.