Bereiding
Warm de oven voor op 200 ° C.
Schil en snijd de aardappelen met behulp van een mandoline in dunne schijfjes.
Doe de vloeibare ghee of geklaarde boter in een diep bord samen met het knoflookpoeder, peper, zout en fijngehakte rozemarijn.
Haal de schijfjes door de geklaarde boter en leg ze op elkaar tot 4 of 8 stapeltjes.
Leg de stapeltjes van aardappelschijfjes in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak 20 à 25 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de tentakels in hapklare stukken. Hak de peterselie fijn.
Verhit de olie in een braadpan en bak de tentakels 2 minuten.
Voeg er de kappertjes, paprikapoeder en citroensap aan toe.
Doe er als laatste de peterselie bij en hussel goed. Kruid met peper, zout en chilipoeder.
Serveer de aardappelen samen met de inktvis op een bord.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.