Sabayon
Sabayon heeft de reputatie een moeilijk dessert te zijn maar met onze tips en video lukt het perfect. Goed kloppen en smullen maar!
Bereiding
Splits de eieren en doe de dooiers in een steelpan met dikke bodem. De eiwitten heb je niet meer nodig, maar bewaar één eierdopje voor het afwegen van de rest van de ingrediënten.
Voeg de suiker en wijn bij de eidooiers toe en zet de pan op een laag vuurtje.
Klop met een garde in achtvorm. Blijf in het mengsel kloppen tot de eierdooiers binden. Als je het te hard laat koken, stollen de eieren en krijg je een soort omelet. Haal desnoods de pan af en toe van het vuur om de temperatuur echt laag te houden.
Neem de pan van het vuur als de sabayon voldoende dik is, maar blijf kloppen tot hij wat is afgekoeld.
Voozie elk wijnglas van een bolletje vanille-ijs.
Schenk de sabayon in de grote wijnglazen en garneer met enkele framboosjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.