Bereiding
Kook de asperges
Schil de asperges en verwijder het onderste harde deel.
Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de asperges toe. Laat 1 minuut meekoken, zet de pan van het vuur en laat 10 minuten staan of tot de asperges net beetgaar zijn.
Giet af en laat meteen schrikken onder koud water. Leg ze op een handdoek.
Maak de dressing
Hak de bieslook fijn.
Meng de bieslook met de yoghurt, mayonaise, mosterd, 1-2 eetlepels citroensap en peper en zout.
En verder
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
Halveer de asperges in de lengte. Meng ze met een scheutje olijfolie en enkele druppels citroensap.
Kruid met peper en zout en grill ze aan beide kanten op een hete grill of in een hete grillpan.
Spoel de veldsla en rucola, zwier droog.
Maak de salade
Vorm een gemengd slaatje met de veldsla, rucola, gegrilde asperges, de dressing en de amandelschilfers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.