Bereiding
Snijd de radijzen in dunne plakjes, halveer de kerstomaten.
Snijd de rode ui in fijne ringen. Haal de blaadjes van de little gem en snijd grof.
Verdeel deze groenten over een saladebowl.
Maak de kaascroutons
Meng de geraspte kaas met de fijngeperste knoflook en de olijfolie.
Snijd het stokbrood in blokjes. Wentel alle blokjes in de mengeling van kaas en olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kruid nogmaals met peper en zout en plaats de broodkorstjes gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Roer na 2 minuten om voor een gelijkmatige kleuring van de korstjes.
Maak de dressing voor de salade
Snijd de ansjovis kleiner en doe samen met de geraspte kaas, citroensap en de helft van de zure room in een maatbeker, mix fijn.
Spatel er de rest van de zure room door en breng verder op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Afwerking
Verdeel de dressing en kaascroutons over de salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.