Bereiding
Maak eerst de dressing. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen. Hak ze heel fijn en meng ze met het sinaasappelsap, het appelazijn, de olijfolie en de grove mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilet in plakjes. Snijd het witloof in partjes. Snijd het rozijnenbrood in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de broodblokjes goudbruin. Haal ze uit de pan. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de kipplakjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
Smelt in een andere pan een klontje boter en stoof op een laag vuur de partjes witloof beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verhoog het vuur en laat karamelliseren.
Spoel de veldsla en zwier ze droog. Maak een bord met de gebakken kip, witloof, veldsla en hazelnootdressing.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.