Salade met krokante leverreepjes en mosterddressing
Je heerlijke salade voor tijdens de zomermaanden wordt nog beter met leverreepjes van bij ons. Omarm lever in dit verrukkelijke recept. Top af met een pittige, maar zoete mosterddressing en geniet. Zo tover je een zalige salade zonder al te veel afval op tafel. Probeer het nu!
Bereiding
Spoel de varkenslever grondig en dep droog.
Snijd in reepjes en kruid ze met peper en zout.
Meng het broodkruim met kippenkruiden, knoflookpoeder en paprikapoeder. Wentel de reepjes door de bloem, daarna door de geklutste eieren en eindig door het kruidige broodkruim.
Bewaar even in de koelkast.
Ontpit de appel en snijd in fijne reepjes.
Pel en snijd de sjalot in reepjes.
Maak een vinaigrette met de mosterd, honing, witte wijnazijn en olijfolie en meng deze onder de gemengde sla, spinazie, appel en sjalot.
Bak de reepjes lever in een laagje olie tot ze net goudbruin zijn, laat uitlekken op keukenpapier.
Garneer de salade met de gebakken reepjes lever. Serveer met brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.