Bereiding
Kook de tarwekorrels beetgaar in 800 ml water met 1 bouillonblokje, giet af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 185°C
Snijd de venkel in partjes en kook ze beetgaar in gezouten water gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
Pers de citroen uit en vang het sap op. Snijd de peer in partjes, verwijder de harde kern en besprenkel met enkele druppels citroensap, houd het overige citroensap apart.
Leg de partjes venkel en peer op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en honing, kruid met peper en zout. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot je goudbruine randjes verkrijgt.
Hak intussen de bladpeterselie fijn. Meng de tarwekorrels met 3 eetlepels bladpeterselie, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Verdeel de tarwekorrels op een groot bord en beleg met de gekaramelliseerde peer, venkel en stukjes blauwe kaas. Besprenkel met extra honing.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.