Bereiding
Maak de marinade
Hak de chilipeper en ansjovis fijn.
Hak de munt en pistachenoten.
Meng het citroensap met de olijfolie. Pers er de look bij en voeg de chilipeper, ansjovis, pistachenoten, kappertjes, honing en munt bij. Roer goed onder elkaar.
Maak de vis
Snijd de tentakels van de inktvis en houd apart. Snijd de inktvis voor de helft in ringen en snijd de andere helft aan één kant in de lengte in.
Kerf de binnenkant lichtjes kruislings in.
Bak alle stukken inktvis 1 minuut langs elke kant in een hete grillpan zonder olie. Leg de stukken na het bakken meteen in de marinade en meng ze erdoor.
Maak de groenten
Halveer de tomaten en snijd de paprika en courgette in plakken.
Bestrijk de groenten, uitgezonderd de waterkers, met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze even aan in de grillpan.
Halveer de bol knoflook, bestrijk de snijkant met olie en leg ook op de grill.
Afwerking
Verdeel de groenten en de look over de borden. Schep er de inktvis met de marinade op en werk af met de waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.